Ik ben Berna

Mensen helpen zo gezond en vitaal mogelijk van het leven te genieten. Jong, oud, man, vrouw. Dáár zijn al mijn therapieën op gericht.

Voor het volbrengen van deze missie heb ik twee bijzondere tools tot mijn beschikking. Allereerst een gewillig luisterend oor. Want alleen met goede informatie kan ik met goede adviezen komen. Zo simpel is het. Daarom neem ik in het begin van ons contact voldoende tijd om jou beter te leren kennen. Om vervolgens tot een advies of behandeling te komen waarmee je sneller stappen maakt. De andere tool is mijn vermogen adviezen goed uit te kunnen leggen en te motiveren. Dit heb ik zelf niet bedacht hoor, het is wat ik dikwijls terugkrijg van mijn klanten. Door jou te laten zien waarom iets wel of niet werkt, kun je er sneller zelfstandig en extra gemotiveerd mee aan de slag. Als mens omarm je adviezen nu eenmaal veel eerder als je deze adviezen ook echt begrijpt.

Met welke diensten ik je verder help? Ik kan je verder helpen met Orthomoleculaire therapie, breintherapie/coaching, hormoontherapie en ketogeneleefstijl. Wat ze gemeen hebben is het complementaire karakter: ze zijn een aanvulling of verlengstuk van de reguliere zorg.

Ik heb me altijd geïnteresseerd voor complementaire therapieën omdat ik zag dat er altijd een groep mensen is die in de reguliere zorg niet vindt wat men nodig heeft – hoe goed de reguliere zorg in Nederland ook is. Dan heb ik het vooral over mensen bij wie niet heel duidelijk is wat er aan de hand is én over mensen met chronische ziekten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er ook voor deze mensen flinke vooruitgang is te boeken. Wat mij betreft zou het voor alle partijen en patiënten beter zijn als de reguliere en complementaire zorg meer met elkaar zouden samenwerken. Ik maak me daar in elk geval sterk voor omdat ik ervaring heb met beide zorgdomeinen. En voel en weet dat ze veel van elkaar kunnen leren.

Zit je niet helemaal goed in je vel, loop je rond met twijfels over je gezondheid, heb je klachten waar je geen oplossing voor kunt vinden of wil je gewoon eens iets meer weten over wat complementaire therapie voor jou kan betekenen: aarzel niet en bel of mail me.

Berna

Berna Mulder- van der Griendt

Ortho en zo, praktijk voor complementaire geneeskunde

Een greep uit de opleidingen die ik heb gevolgd

The Brainrevolution

Ik heb een dr. Amen licentie tot braincoach. De Brainrecolution en de opleidingen die zij organiseren is erop gericht om mensen met problemen met betrekking tot een brein te coachen en te ondersteunen naar een gezonder brein en daarmee een beter leven. Dr. Amen heeft jaren ervaring als neuropsycholoog en heeft deze opleiding gebaseerd op zijn brede ervaring en de onderzoeken die hij en zijn collega’s hebben uitgevoerd met oa breinspectscans.  Daarnaast bestaat de opleiding ook nog uit een ander deel, maar daar ben heb ik mijn licentie nog niet voor gehaald, maar en ik wel druk mee bezig.  Momenteel wordt dit programma over de gehele wereld uitgerold en ik ben (één van de) eerste in Nederland met deze licentie.

Amen instituut (Amerika)

Behandelmogelijkheden bij hersenschuddingen

Orthomoleculaire geneeskunde, bij Ortholinea in Soesterberg

Hierdoor ben ik in staat om samen met jou te kijken hoe we door middel van voeding en zo nodig supplementen je klachten kunnen verminderen en/of te laten verdwijnen

Ketogeen therapeut, bij het Ketogenics institute

Deze opleiding is gericht op de achtergrond en  het ondersteunen van een koolhydraatarme of ketogene leefstijl. Daarnaast de benodigde kennis over de diverse ziektebeelden waarbij de ketogeneleefstijl ondersteunend kan zijn.

HormoonXpert

Dit is een volledig op hormonen gerichte opleiding. Hierdoor kan ik ondersteunen in het weer in balans brengen van het hormonale stelsel. En niet alleen in de vrouwelijke- of mannelijke hormonen, maar ook bv de stresshormonen, de schildklierhormonen, maar ook hormonen als insuline.

Diverse nascholingen op het gebied van hormonen en voeding

Met name op het gebied van mannen- en vrouwenhormonen, insulineresistentie, energie, koolhydraatarme en ketogeneleefstijl.

Stromend door de overgang, IntoFlow Boxmeer

Tijdens deze opleiding heb ik veel inzichten gekregen in de overgang en de diverse vraagstukken die er rondom de overgang kunnen spelen.

Orthomoleculair Kinderconsulent, bij Ortholinea te Zoetermeer 

Door deze opleiding ben ik bekend met de diverse kinderziekten/klachten en weet ik hoe je daar met onder andere supplementen vermindering van de klachten kunt realiseren.

Laboratoriumonderzoek en suppletieadviezen

Via het laboratroium van Hessels+Grob kan ik diverse soorten (oa bloed, urine, speeksel) laboratroriumonderzoek aanvragen en beoordelen. Deze waarden kan ik dan weer voor je omzetten in een voedings en/of  (suppletie) advies. Ook maak ik gebruik van andere laboratoria zoals bv bloedwaardentest.nl  en een deens laboratorium voor omega3 testen.

Diverse reguliere opleidingen in de zorg

Als 18 jarige heb ik de opleiding voor doktersassistente gevolgd. Na deze opleiding heb ik nog diverse opleidingen in de regulier zorg gevolgd,  zoals  doseeradviseur trombosedienst. Onder andere hierdoor heb ik tevens een basis gebaseerd op de reguliere geneeskunde.

Een greep uit mijn werkervaringen

 

Medisch thermograaf ( werkzaam in mijn eigen praktijk: de Thermografiepraktijk)

Bij de Thermografiepraktijk hield ik mij bezig met het maken van preventieve infrarood screenings en de verslagen van de thermofgraaf met de te cliënt bespreken.

Doktersassistente / officemanager bij een vrouwenkliniek

Hier waren mijn kernwerkzaamheden het (telefonisch) contact met de klanten, ondersteuning spreekuren, het opzetten van de administaratie, verzorgen van nascholingen de ICT en ondersteuning van persooneelszaken.

Doseeradviseur bij de trombosedienst

Mijn werk voor de trombosedienst bestond met name uit  het doseren nav de bloedwaarde van de patienten, spreekuren ter ondersteuning van patiënten die zelfmeten, telefonisch contact met patiënten en de administratie.

Implementatiemanager en trainer van software in de gezondheidszorg

Hier hield ik mij onder andere bezig met ondersteuning bij de implementatie van een ziekenhuisapotheeksysteem (ZAIS) en een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS), training on the job en het testen van de software.

Locatiemanager

Hier waren mijn werkzaamheden zeer divers. Een aantal van mijn taken waren het organiseren/reorganiseren/implementeren van diabetesspreekuren in huisartsenpraktijken, training on the job van de doktersassistenten, oplossen van software vragen,  ondersteuning bij het opzetten van huisartsencoöperaties in verband met Diagnose Behandel Combinatie Diabetes.

Doktersassistente in verschillende huisartsenpraktijken

Mijn werk in de huisartenpraktijken was met name het(telefonisch) contact met de klanten, ondersteuning spreekuren van de artsen, een eigen spreekuur voor onderandere injecties, wratten, diabetescontrole, uitstrijkjes, verwijderen hechtingen, bloeddrukmetingen.

De praktijk

Nadat ik een aantal jaar voor de Thermografiepraktijk op diverse locaties heb gewerkt, wilde ik daarnaast vanuit huis gaan werken om de balans tussen privé en werk te optimaliseren. In verband met het feit dat ik mijn orthomoleculaire werkzaamheden niet vond passen onder de naam de Thermografiepraktijk ben ik gestart met Ortho enzo, praktijk voor complementaire therapie.

De praktijk aan huis is gelegen in de wijk de Tol in Vleuten. Vleuten ligt centraal in het land en aan de noord-west kant van Utrecht. De praktijk is goed aan te rijden vanaf de A2 afslag 6 Maarssen. En ongeveer 20 minuten vanaf Amsterdam. De praktijk is op 1 hoog en alleen met een trap bereikbaar.

Voor de praktijk kan gratis geparkeerd worden. In de straat achter de praktijk is een grote (gratis) parkeerplaats.

Praktijkinformatie:

Ortho en zo, praktijk voor complementaire therapie

Adres:                              De Reit 16

Postcode:                        3451 KM

Plaats:                              Vleuten

Telefoonnummer:         06-83098545

E-mailadres:                    info@orthoenzo.nl

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Neem dan contact met me op, zodat we samen kunnen kijken wat bij je past.