06-83098545 info@orthoenzo.nl

Wat is Medische Thermografie?

Thermografie of infraroodfotografie is gebaseerd op de meting van temperatuur aan de oppervlakte van de huid. De uitermate gevoelige camera meet deze temperatuur millimetter voor millimeter en maakt hier kleurenbeelden van die we in een computersysteem kunnen weergeven. Alle temperatuurverschillen worden gemeten. Ook verschillen kleiner dan 0.05°C. Uit deze warmtepatronen kunnen daar speciaal opgeleide artsen fysiologische veranderingen in het lichaam afleiden.

Waarom voor Medische Thermografie kiezen?

Medische Thermografie heeft zich inmiddels bewezen als een veilige en pijnloze, vroege-risico-marker van (borst)afwijkingen.  Daarnaast is het ook een uitstekende methode om het verloop en de behandeling van (borst)aandoeningen in de gaten te houden. Steeds meer met name vrouwen geven de voorkeur aan Medische Thermografie, omdat

  • het pijnloos is, doordat er geen contact en druk plaatsvindt

  • er geen sprake is van schadelijke straling

  • vroegtijdig wijzigingen/problemen opgespoord kunnen worden

  • het betrouwbaar en nauwkeurig is

  • er sprake is van vroegtijdige opsporing

  • het geschikt is voor alle vrouwen, dus ook voor vrouwen met kleine borsten, borstimplantaten of borstamputaties

Medische Thermografie geeft u de mogelijkheid om het heft in eigen hand te nemen: u heeft geen doorverwijzing nodig.

Voor wie is medische Thermografie geschikt?

Medische Thermografie is geschikt voor:

  • Vrouwen, mannen van alle leeftijden dus ook kinderen

  • Iedereen die preventie belangrijk vindt

  • Voor mensen die zich niet onnodig willen blootstellen aan schadelijke straling

  • Alle soorten borsten (groot, klein, implantaten, gevoelige borsten, geamputeerd)

De infraroodcamera die we gebruiken, zendt geen golven of straling uit. Hierdoor is het maken van de beelden zonder risico.

Thermografie kan je helpen om inzicht te krijgen in je gezondheid.

De Behandeling met de thermografie was fijn en rustig, zeker in vergelijking met de onpersoonlijke en pijnlijke mammografie. Ook goede uitleg van Berna over de uitgebreide uitslag en extra informatie is heel begrijpelijk. Ik ga dan ook met goede zin naar de vervolg afspraak bij de thermografiepraktijk.

Ada

Ik zag erg op tegen een mammografie en ben gaan zoeken naar een alternatief. Mijn collega en vriendin gaf de tip om thermografie te doen door borstonderzoek; zij was in contact gekomen met Berna en samen hebben we een afspraak gemaakt. In alle rust en letterlijk pijnloos, je wordt niet eens aangeraakt. Wat mij betreft een geweldig alternatief  voor mammografie, hoewel het geen garantie is dat je nooit meer een mammografie hoeft te laten maken. Alleen indien er reden is voor verder onderzoek. Fijn dat deze mogelijkheid er is!

Bertie

Ik wil graag een afspraak maken of meer informatie