Veel gestelde vragen over

exogene ketonen

 

Waarom neem je exogene ketonen?

Door middel van de therapeutische ketonen (Keto//OS) verhoog je binnen 60 minuten het ketonengehalte in je bloed met daarbij direct de voordelen die ketonen in het lichaam bieden. Hierdoor hoef je geen streng ketogeen- of koolhydraatarm dieet te volgen, wat voor veel mensen lastig vol te houden is. Daarnaast zorgen de therapeutische ketonen dat het makkelijker wordt om gezonde keuzes te maken, waardoor een eventueel dieet makkelijker vol te houden wordt.

Waarom deze exogene Ketonen?

Deze exogene ketonen zijn op diverse vlakken onderscheidend ten opzichte van haar concurenten. Zo bevatten ze namelijk als enige formule 100% natuurlijke bio-identieke ketonen. Deze zijn precies hetzelfde aan jouw lichaam en zorgen voor optimale opname.

 Alle voordelen van deze exogene ketonen:

 • Bevat als enige BHB-ketonen die bio-identiek zijn
 • Een unieke formule die gewaarborgd wordt door maar liefst 8 patenten
 • Het zijn de enige ketonen op de markt die volledig natuurlijk ontwikkeld zijn
 • Dezelfde formule die ooit ontwikkeld is voor US Navy Seals en NASA
 • Verkrijgbaar in 4 heerlijke smaken
 • Vrij van kunstmatige kleur- en zoetstoffen!

 

Wat is BHB (Beta-hydroxyboterzuur)?

BHB wordt in de natuur aangetroffen in veel voedingsmiddelen, waaronder eieren en melk. BHB zijn  door ionische bindingen gebonden zuren. Zout is een chemische term die wordt gebruikt om een specifiek type chemische verbinding te beschrijven. Technisch worden ze gedefinieerd als ionische verbindingen, gevormd door de neutralisatie van een zure base. Ze bestaan uit positief en negatief geladen componenten, die zich typisch uit een laten vallen in water of op water gebaseerde oplossingen (zoals in bloed). In de terminologie noemen we het tafelzout, wat eigenlijk natriumchloridezout is. Dat slechts een van de vele als zout gedefinieerde chemische verbindingen is.. Echter, als je dit product neemt, wordt het opgenomen in het bloed. Daar valt het uiteen in vrij Na+, K+ en BHB. Dit komt doordat het een oplossing op waterbasis is. Zodra je het product inneemt komen de ketonen dus onmiddellijk in je bloed.

Zijn er verschillen in BHB-zouten?

Er is vrij veel verschil onder de exogene BHB ketonen. Dit gaat met name om de isomeren die gebruikt worden. Je kunt dit het best vergelijken met bijvoorbeeld je handen. Je hebt een Rechterhand en een Linkerhand. Steek ze maar eens recht voor je uit: ze lijken veel op elkaar, maar ze zijn niet identiek. Ze zijn namelijk een spiegelbeeld van elkaar. Bij ketonen is dit precies hetzelfde.

De ketonen van Prüvit zijn bio-identiek. Dat betekend dat precies hetzelfde zijn als de ketonen die je lichaam aanmaakt.  Prüvit is op dit moment de enige die deze ketonen mag verkopen. 

 

Wat voor dieet moet ik volgen als ik therapeutische ketonen inneem?

Je kunt de voordelen van de ketonen ervaren zonder streng dieet. Ook degenen  die niets veranderen, zullen voordelen ervaren.

Het is echter verstandig dat je langzaam minder koolhydraten gaat eten en daarmee gebruik je het vermogen van je lichaam om te veranderen.

Je zult merken dat je, door het gebruik van de therapeutische ketonen steeds minder behoefte krijgt aan koolhydraten en suikers. Hierdoor ondersteund het je in het maken van gezondere keuzes.

De meeste resultaten behaal je echter als je over gaat op een ketogeen dieet. 

Hoe moet ik de ketonen gebruiken?

 • Neem een bidon of fles van ca. 500-600 ml en vul deze met water. Neem h et zakje het zakje Keto//OS NAT en doe de poeder in de bidon. Goed schudden zodat de poeder goed oplost.
 • Neem de eerste paar dagen een half zakje. Je lichaam moet namelijk aan het supplement wennen. De meeste mensen kunnen na 7 dagen rustig overstappen op een heel zakje per dag. Indien je aan de zware kant bent kan het zijn dat je meer dan 1 zakje per dag nodig hebt. Ook indien er sprake is van ziekte is het verstandig om even te overleggen wat voor jou het beste is. Soms is het verstandig om wat langer een half zakje te gebruiken of is het juist verstandig om (eerder) over te gaan op een heel zakje of 2 zakjes per dag.
 • Het beste is om de bidon binnen een uur leeg te drinken. In het begin zul je merken dat je meer behoefte hebt aan vocht. Zorg daarom dat je voldoende drinkt. Denk aan 1,5 tot 2 liter per dag. Daar je veel drinkt zul je ook meer mineralen verliezen. Het is dan ook verstandig om wat extra mineralen tot je te nemen. Dit kan door middel van een supplement, maar je kunt er ook voor kiezen om wat extra Himalayazout aan je eten toe te voegen.
 • Indien je wilt afvallen is het verstandig om ook je eetpatroon aan te passen.
 • Het is verstandig om ketogeen te gaan eten of in ieder geval zo min mogelijk koolhydraten. Zorg ook dat je je eiwit inname verhoogt en voldoende gezonde vetten als olijfolie, kokosolie, roomboter (met mate) en vetrijke voedingsmiddelen als avocado’s en noten neemt. Het beste is om zo puur mogelijk te eten en zo min mogelijk kant en klaar. In veel kant en klare producten zitten namelijk veel koolhydraten of suikers. Let daarom goed op de etiketten van de etenswaren die je koopt.
 • Na een week kan je dan overgaan tot 1 heel zakje per dag.De meeste mensen merken na 3 weken verschil. Een enkeling al eerder. Dat is ook mede afhankelijk van hun gezondheid, oude leefstijl en de leefstijlveranderingen die zij doorvoeren en hoe consequent men daarmee is.
 • Ga daarnaast ook sporten. Dit hoeft niet gelijk heel intensief als je niet gewend bent om te sporten. Zorg dat je het rustig opbouwt.
 • Als je niet gewend bent om te sporten begin dan met elke dag een half uur wandelen en als dat al te veel is bouw het dan rustig op door elke keer een stukje langer en verder te gaan. Heb je moeite met jezelf te motiveren om te bewegen zoek dan iemand met wie je kunt gaan wandelen/bewegen.
 • Ben je gewend om (veel) te sporten probeer dan meer krachttraining te integreren in jouw programma, maar zorg er voor dat je jouw trainingswijze aanpast. Overleg zn op de je sportschool hoe je dit in jouw geval het beste kunt doen. Vind je krachttraining niet leuk, probeer dan eens een andere sport, zodat jouw lichaam getriggerd wordt om ook andere spieren te gaan gebruiken. Na een aantal weken zal je het verschil gaan zien.

Het gaat hier niet zomaar om het volgen van een dieet, maar om het veranderen van je leefstijl. Dit heeft tijd nodig. Stop er dus niet te snel mee. Over het algemeen hebben we minimaal 60 dagen nodig om aan de aanpassingen te wennen.

Wil je ondersteuning bij het aanpassen van je leefstijl of heb je behoefte aan informatie die specifiek bij jou past neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Zijn er bijwerkingen

Sommige mensen ervaren maag- en darmklachten bij de eerste keren dat zij exogene ketonen drinken. In dat geval is het aan te raden om de dosis te halveren of over de dag te verdelen. Bouw dit vervolgens op en kijk hoe dit verloopt. Over het algemeen is het na een paar dagen over. Indien dit langer duurt, neem dan even contact met ons op. 

 

Hoeveel zakjes zitten er in een doos therapeutische ketonen?

In principe zitten de therapeutische ketonen in een doosje van 20 stuks. Je kunt kiezen tussen een doosje met 1 smaak, of meerdere smaken, met of zonder caffeine, of een combinatie. 

 

Kan ik ook een proefverpakking aanschaffen?

Als je echt profijt wilt hebben van de ketonen is het verstandig om ze langer ( denk aan minimaal 3 maanden) te gebruiken. Wil je echter een eerste indruk hebben wat ze voor je kunnen doen en welke smaken je lekker vindt, voordat je een complete doos of dozen aanschaft dan kun je een  experience pack met 10 zakjes nemen (meest gekozen optie) of een proefpakket van 5 stuks. Hoe snel je iets ervaart van de ketonen is verschillend per persoon. Vaak gebeurt er al heel veel in je lichaam zonder dat je het zelf in de gaten hebt. 

Neem contact met mij op voor de prijzen en mogelijkheden.

 

 

Hoe kan ik de ketonen aanschaffen?

Na lang wachten is het inmiddels mogelijk om deze exogene ketonen in Nederland te kopen! Wil je graag ketonen bestellen? Dan verwijzen we je graag naar de website van Prüvit zelf.  Hier kun je kiezen voor een eenmalig doosje of om je in te schrijven en elke maand automatisch een doosje te ontvangen. Ook indien er een leuke actie is, een nieuwe of een tijdelijke smaak wordt dat op de site vermeld. 

 

Raadpleeg altijd voordat je een dieet start de huisarts, vooral als je medicatie gebruikt. Het kan namelijk zijn dat de medicatie aangepast dient te worden door de veranderingen die je aangepaste leefstijl met zich mee brengt.

Ieder lichaam is anders dus zal  ook iedereen anders reageren op een andere leefwijze. Sommigen zien heel snel verandering en voor anderen zal dit een stuk langer duren. Geef het echter de tijd en geeft het niet te snel op.

Wil jij weten wat exogene ketonen voor jou kunnen betekenen?

Laten we dat dan samen even bekijken!