Kijk in je kasten wat je niet nodig hebt. Koekjes, snoepjes ed zijn niet nodig.

Doe het stap voor stap. Als iets op is, koop het dan gewoon niet meer. Dat maakt het een stuk makkelijker voor je. Ik besef me dat het lastig is. Zeker als je al wat oudere kinderen hebt. Die zullen het zeker niet leuk vinden en soms zul je wat toe moeten geven. Leg hun echter uit waarom je het doet en wat de nadelen van suiker zijn. Het maakt het echter wel lastiger voor jezelf om er vanaf te blijven. Doe het echter stapt voor stap en dan wennen je kinderen er ook vanzelf aan. Het hoeft ook allemaal niet vandaag of morgen.  Neem de tijd, maar doe het wel.

Indien je exogene ketonen gebruikt zul je merken dat je vanzelf ook minder zin hebt in suiker en allerlei ongezonde dingen.

Als je nu trek krijgt in lekkere dingen, probeer dan zelf koekjes en dergelijke te bakken. Gebruik zo nodig een goede stevia om het zoeter te maken. Stevia heeft geen invloed op je suikerspiegel zoals suiker en veel suikervervangers zoals honing. Er is echt heel veel mogelijk om op een gezonde(re) manier te snoepen.

Buitenshuis is het lastig voor je kinderen om dit vol  te houden. Laat dat los je hebt niet overal invloed op en krijgt er alleen maar stress van. (Tenzij het natuurlijk om medische redenen niet verstandig is om suikers en koolhydraten te eten).

Je zult merken dat als je thuis bewuster om gaat met voeding en de kinderen uitleg geeft, zij ook makkelijker gezondere keuzes zullen gaan maken. Nu of later in hun leven.

Leg je kinderen goed uit waarom je deze keuze maakt. Het gaat er niet om dat je op dieet bent of wilt af vallen. Het gaat erom dat je (als gezin) gezond wilt leven en dus op de best mogelijke manier wilt eten en leven.

Als je aangeeft dat mama te dis ik, pappa is op een dieet, gaat je kind echt niet de groente eten.  De kinderen denken dan dat alle gezonde dingen die hun ouders eten, alleen gegeten moeten worden als je te zwaar bent, of als je om medische redenen een dieet volgt. En dan behaal je niet het doel om te zorgen dat de kinderen een bewustere keuze maken .

Laat de kinderen buitenshuis hun eigen keuzes maken, dan zul je zien dat ze op den duur gaan nadenken of ze het wel verstandig is om die cupcake te eten of dat ze beter een halve of helemaal geen kunnen nemen. Als jij gezonder eet, geeft je het goede voorbeeld en leer je je kinderen beter naar hun lichaam te luisteren en gezondere keuzes te maken.

Zodra je zelf veel suikers eet, voel je dat ‘s middags. Je zit op je werk en je voelt je moe, je kunt je slecht concentreren en je wilt eten zodat je weer energie krijgt. Je kinderen voelen precies hetzelfde;

Het bekende dipje om een uur of vier is echt niet nodig als je jezelf voedt met goede voeding ipv veel suikers.