Orthomoleculaire therapie

Wat is Orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen.  Om gebruik te maken van het zelf herstellend vermogen van het lichaam is het noodzakelijk om het de juiste hoeveelheden van de benodigde voedingsstoffen te geven. Deze voedingsstoffen zitten in gezonde voeding.

Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een ander woord voor ‘voedingsgeneeskunde’. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en diabetes slechte voedingsgewoonten een rol spelen.

In de orthomoleculaire therapie staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Pas indien er sprake is van tekorten kunnen supplementen ingezet worden in de vorm van vitamines, mineralen, sporenelementen.

Balans

Gezond worden en blijven heeft te maken met het vinden en behouden van de juiste lichamelijke en geestelijke balans. Door een verstoring in deze balans kunnen er allerlei gezondheidsklachten ontstaan. Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van uw gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Niemand is hetzelfde, daarom zal er voor iedereen een individueel advies worden gegeven, zelfs indien men een zelfde diagnose heeft gekregen!

Orthomoleculaire geneeskunde bestaat inmiddels 50 jaar. De MBOG (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) heeft ter ere van dit feit en haar 30 jarig bestaan een annimatiefimpje gemaakt over Orthomoleculaire Geneeskunde.

Wil je weten wat orthomoleculaire geneeskunde voor jou kan betekenen?

Laten we dan samen kijken wat jij nodig hebt!