06-83098545 info@orthoenzo.nl

Ketonen: Vetbranding, Focus en Energie

Steeds meer mensen hebben last van chronische klachten. Het verbeteren van je vetverbranding ondersteund bij het verminderen van deze klachten. Door een betere vetverbranding maak je zelf meer ketonen aan.

Normaal gesproken gebruikende hersenen glucose om in hun energiebehoeften te voorzien. Als er echter geen glucose beschikbaar is, is er één andere bron van energie die ze kunnen inzetten en dat zijn ketonen of ketolichamen. Deze ketonen vormen een meer geconcentreerde en efficiënte bron van energie dan glucose. Ze worden ook wel superbrandstof genoemd.  Ze produceren namelijk efficiënter energie dan glucose en vet!

Het is net als hoogwaardige benzine in je auto stoppen. De motor loopt beter, schoner en de brandstof wordt efficiënt gebruikt. Ketonen hebben ook een dergelijk effect op de hersenen en zorgen ervoor dat de hersenen efficienter gaan functioneren. Ook bieden ze de neuronen bescherming waardoor de hersenen zichzelf kunnen herprogrammeren.

Door betere bloedsuiker en insuline levels in je lichaam kan je lichaam weer meer in balans komen, waardoor je je weer veel lekkerder gaat voelen.

 

Gezondheidsvoordelen van ketonen

Een aantal voordelen van ketonen in je lichaam zijn:

 • Meer energie
 • Mentale focus
 • Betere concentratie
 • Stabiele bloedsuiker
 • Geen neiging tot continue snacken ( çravings)
 • Verzacht de effecten van insulineresistentie
 • Een diepe effectieve slaap
 • Biedt een alternatieve krachtige energiebron die kan worden benut door bijna elk orgaan (behalve de lever)
 • Brengt ontstekingen in de hersenen en overal in het lichaam tot bedaren.
 • Voorkomt migraine aanvallen
 • Nuttig hulpmiddel bij overgewicht
 • Versterkt de hartfunctie door de doelmatigheid en de kracht ervan te verbeteren.
 • Beschermt tegen PCOS
 • Werkt als antidepressivum

 

Bron: Stop Alzheimer nu. Drs. Bruce FIFE

Ketogenen ter optimalisatie van je gezondheid

Een ketogene leefwijze, waarin je voeding voor 75% bestaat uit hoogwaardige vetten, 20% uit eiwitten en 5% uit koolhydraten komt voort uit een tijd dat chronische ziekten werden behandeld met watervasten. Watervasten bestond uit een aantal dagen tot een aantal weken alleen water te drinken. Ziekten zoals epilepsie, diabetes, artritis en kanker werden in de jaren 20 van de vorige eeuw behandeld met watervastentherapie en heel vaak met mooie resultaten. Het was echter voor veel mensen heel lastig om langdurig niets anders te gebruiken dan water. Daarom ging men op zoek ging naar een andere vorm van voeding die de metabolische en therapeutische effecten van vasten nabootsten. Voorwaarde was dat de patiënt voldoende voeding consumeerde om zijn gezondheid te behouden en het streven was een hoger genezingscijfer. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de ketogene leefwijze.

Onder normale omstandigheden verbrandt ons lichaam glucose om energie te krijgen. Tijdens het vasten, wordt er geen voeding met glucose wordt geconsumeerd, hierdoor wordt eigen lichaamsvet benut om in de energiebehoefte van het lichaam te voorzien. Een deel van dit vet wordt door de lever omgezet in wateroplosbare verbindingen (beta-hydroxybutryaat, acetoacetaat en aceton), dit worden ketolichamen genoemd.

Met voldoende ketolichamen ben je in ketose.

Ketose en koolhydraten

Door watervasten bereik je makkelijker een verhoog niveau van ketonen in het bloed. Dit kan je echter ook bereiken door de consumptie van koolhydraten in je voeding drastisch te beperken. Denk aan alle suikers, fruit, zetmeelrijke producten en granen. Als je in Ketose bent vraagt je lichaam niet meer om koolhydraten.

Kenmerken van een ketogeen dieet zijn dan ook voor een groot deel vet, voldoende eiwit en een klein beetje koolhydraten uit groenten en absoluut geen suiker.

In de media is het gevaar van een vetrijk dieet behoorlijk sterk neergezet. Hierdoor durven veel mensen het ketogene dieet niet te volgen. Er zijn echter diverse volkeren die hoogwaardige vetten als belangrijk bestanddeel van hun maaltijd hebben, die gezonder zijn dan wij in het westen.  Denk bijvoorbeeld aan de Eskimo’s. Zij zijn een groot deel van hun leven afhankelijk van vlees en vet, daar de vegetatie in hun leefgebied schaars is.

Hoe krijg je echter jouw lichaam in ketose?

Het kan het best lastig zijn om in ketose te komen en dat voor sommige mensen is dit een té strikte eetwijze is. Het kan echter ook simpeler!

Eerst even de meest bekende manier van hoe je lichaam ketonen gaat aanmaken om vervolgens in ketose te komen; Als je je strikt houdt aan het eten van 75% vetten, 20% eiwitten en 5% koolhydraten en je gezond water tot je neemt, je stress reduceert en je voldoende beweegt en je slaapt voldoende, dan kan het  3-4 dagen duren. Maar het kan ook weken duren voor je écht in ketose bent. Je metabolisme kan soms zo in de war zijn geraakt, dat je echt geduld moet hebben om op een duurzame manier gebruik te kunnen maken van de voordelen van ketose. Je kan heel ziek, beroerd en misselijk worden in de tussenliggende fase. Dit wordt de ‘ketoflu’ genoemd. Gewoon omdat je lichaam er maar niet aan kan wennen om geen glucose meer te gebruiken als energiebron.

Een prettigere methode om middels voeding in milde ketose te komen is het 3Care programma.

Sommige mensen willen echter hun voedingspatroon liever niet aanpassen of houden dit niet vol.

Als je je niet 100% voelt, heb je vaak niet de moed en energie om door te zetten. Voor deze groep en de groep die begrijpt hoe belangrijk ketonen in het bloed kunnen zijn, hebben we een oplossing gevonden uit Amerika!  In Amerika lopen ze meestal een jaar of 5 voor op ons als het gaat om ontwikkelingen op o.a. gezondheidsgebied.

Doormiddel van het drinken van een drankje met exogene ketonen, ben je in 30 minuten al in ketose en gaat dat wonderlijke proces al zijn werking doen.

Natuurlijk is het beter om dan nog steeds zoveel mogelijk ketogeen te eten, suiker te verbannen (maar dat zou je toch al moeten doen), maar het HOEFT NIET om tóch de voordelen van ketonen te gaan ervaren!  Daar komt nog een voordeel bij namelijk dat het soms trage en ziekmakende proces van in ketose raken, de zogeheten ketoflü helemaal aan je voorbij gaat. Na een paar dagen ga je merken wat “in ketose zijn” doet voor jouw gezondheid, jouw fitheid, jouw natuurlijke gewicht en spieropbouw.

 

We halen het product uit Amerika, het is hier nog niet te bestellen, maar wel via Ortho en zo!

 

Wil jij ook meer mensen helpen met dit product? Neem dan contact met mij op!

 

Disclaimer
Exogene Ketonen zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, een behandeling te voorkomen of een ziekte te genezen. Als u onder medisch toezicht staat voor een allergie, ziekte, het nemen van voorgeschreven medicijnen of als u borstvoeding geeft, neem dan contact op met uw medische zorgverlener voordat u nieuwe supplementen aan uw dagelijks regime toevoegt.

 

Wil je meer weten over (exogene) ketonen en wat ze voor jou kunnen betekenen?