06-83098545 info@orthoenzo.nl

Lekker in je vel en vol energie!

N

Neemt je gewicht toe, zonder dat je verandert bent van eetpatroon?

N

Ben jij altijd vermoeid?

N

Heb je last van wisselende stemmingen ?

N

Zit je niet lekker in je vel? Heb je geen zin meer in sociale activiteiten?

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

In de orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar de oorzaken van de gezondheidsklachten en behandelen we niet alleen de symptomen. Iedere persoon is anders, dus het de behandeling wordt aan de persoon aangepast.

Metabolic Balance®

Metabolic Balance® is een stofwisselingsprogramma ter verbetering van de gezondheid en gewichtsregulatie. Metabolic Balance® ondersteunt u bij diverse gezondheidsproblemen zoals o.a  overgangsklachten, hormoonstoornissen, gewichtsproblemen bij onder- of of overgewichtproblemen met de suiker- en vetstofwisseling, metabool syndroom , hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, migraine, reumatische aandoeningen,  spijsverteringsklachten, vermoeidheid.

Het unieke van Metabolic Balance is dat het strikt persoonlijke aanpak heeft. Je krijgt je eigen, individuele voedingsplan. Deze is opgesteld op basis van je gezondheidsgegevens en een 35-tal bloedwaarden die worden gemeten. En omdat je gewone, normale voeding eet en leert wat, wanneer en hoe je het beste kunt eten, zorgt het programma er voor dat je gezondheid- en gewichtsproblemen voor eens en voor altijd worden opgelost en je weer goed in je vel komt te zitten.

Het gaat er niet om hoeveel je eet, maar WAT je eet!

Je kunt je persoonlijke voedingsplan je leven lang gebruiken. Je eet namelijk koolhydraten, eiwitten en vetten in de voor jou juiste verhouding. Dat kan betekenen dat u bij ondergewicht aankomt of bij overgewicht afvalt. De mensen die het voedingsprogramma volgen ervaren meer energie, meer vitaliteit, vermindering  van hun gewicht en gezondheidsklachten.

Metabolic Balance® is geen wondermiddel maar pakt de problemen bij de wortel aan: de verbetering van je stofwisseling door het bij jou passende persoonlijke voedingsplan.

Ook jij kunt weer genieten van je leven en vol energie aan je dag beginnen!

N

Bereik het door jou gewenste gewicht

N

Slaap beter

N

Weer lekker in je vel

N

Krijg zin om meer te ondernemen

N

Reken af met diverse (overgangs) kwaaltjes

N

Mentaal en fysiek sterker

N

Krijg weer een rustigere huid

Wil jij weer lekker in je vel zitten en vol energie je leven leiden?

Bekijk dan nu welk traject het beste bij jou past!

Via een vriendin werd ik geattendeerd op Metabolic Balance. 

Via de website van Metabolic Balance kwam ik in contact met Berna Mulder. Bij het eerste telefoon gesprek besloot ik een afspraak te maken met Berna, vooral het feit dat er met een bloedtest gekeken wordt naar de behoefte van je lichaam sprak mij erg aan.

Ik vind in de begeleidende map erg duidelijk omschreven wat je moet doen om je streef gewicht te bereiken.

Berna helpt je op een fijne en duidelijke manier om je naar het streefgewicht te begeleiden. Tevens is zij erg ervaren met vitamines en mineralen.

Ik ben zo tevreden met mijn resultaat dat ik het verschillende vriendinnen aangeraden heb, er zijn een paar dames die ook begonnen zijn.

Jeanet

Vergoedingen

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar!

Wil je zeker weten of jij mijn trajecten vergoed krijgt, bekijk dan het polisblad van jouw verzekering of check dit bij de verzekeraar zelf. U kunt tevens kijken op de MBOG site of uw verzekering een deel van de kosten vergoed.

Ik ben ingeschreven bij de MBOG Maatschappij ter Bevondering van de Orthomoleculaire Geneeskunde onder Lidcode 1166 TL

Speciale trajecten gericht op jouw klachten

Ik heb zorgvuldig 2 pakketten samengesteld waarover je hieronder alles kunt lezen. Wanneer je interesse hebt kun je een intakegesprek aanvragen waarin we samen zullen gaan kijken naar welk pakket het beste bij jou situatie past, zodat jij de beste begeleiding krijgt. 

Pakket I

Optimaliseren van de voeding

Geschikt voor mensen die “anders willen leren eten”, minder dan 10 kilo willen afvallen en hun energieniveau willen verbeteren. Tevens is dit pakket geschikt voor mensen met klachten die het gevolg zijn van ontstekingen. 

Pakket II

Energie en gewichtsherstel

Geschikt voor mensen die het energieniveau sterk willen verbeteren tot 20 kilo willen afvallen, een goed cholesterol en een goede bloeddruk willen realiseren.  Verder is dit pakket geschikt voor mensen met hormonale schommelingen,  PMS, schildklierklachten en lichte of nog niet gemedicaliseerde Diabetes type II. 

Pakket III

Blijvende verandering van leefstijl

Geschikt voor mensen die  meer dan 20 kg willen afvallen en die diverse klachten sterk willen verminderen. DIt pakket is aan te bevelen voor het zorgvuldig begeleiden van Diabetes type II die reeds langer onder controle wordt gehouden door medicatie.

Als orthomoleculair therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend.

Een behandeling of advies mag nooit een bezoek aan uw (huis)arts vervangen.

Het heeft mijn voorkeur om de consulten in de praktijk te houden met name in verband met het meten en wegen.  Een telefonisch consult behoort echter tot de mogelijkheden.

 

*     Het bloed wordt middels een vingerprik in de praktijk afgenomen en opgestuurd naar het

       laboratorium van Hessels+Grob voor analyse. Voor meer informatie klik hier.

**   Consulten duren 45 minuten, eerste consult (intake en bloedafname) duurt 1 uur.

*** Keuze uit Vitamine B12 (in de cel gemeten), Vitamine D, Ferritine en Homocysteine.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen van het laboratorium en de voedingsplannen

 

 

Veel gestelde vragen

Kan ik aan het Metabolic Balance programma deelnemen als ik mijn stofwisseling wil verbeteren, maar niet wil afvallen. Of eventueel wil aankomen?
Natuurlijk. Bij het opstellen van je plan wordt hier rekening mee gehouden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van de aangegeven hoeveelheden. Het komt je gezondheid, fitheid en vitaliteit in ieder geval ten goede. Bespreek je specifieke wensen tijdens de intake.
Kan mijn gezin gewoon mee-eten?
Uiteraard. Je zult echter je eigen hoeveelheden  even moeten afwegen en soms wat andere keuzes (moeten) maken. Je blijft echter normale voeding gebruiken. Er is echt heel veel variatie mogelijk.
Is Metabolic Balance een dieet?
Je krijgt een op maat gemaakt voedingsplan. Een dieet is meestal voor iedereen hetzelfde. Dit is dus geen dieet, maar meer een bij jou passend voedingspatroon, waar je altijd weer naar terug kunt grijpen.

Je eet gevarieerde maaltijden met normale voedingsmiddelen en gaat je zelf niet uithongen.

Waarom een pauze van 5 uur tussen de maaltijden?
Voor de vertering van de maaltijd heeft ons lichaam een bepaalde periode rust nodig. Een tussendoortje zou dit (stofwisselings)proces verstoren, waardoor hongergevoel kan ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is om deze pauze van 5 uur aan te houden. Een tussendoortje zou dit (stofwisselings)proces verstoren, waardoor hongergevoel kan ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is om deze pauze van 5 uur aan te houden
Heb ik in de strenge fase honger en heeft dit invloed op mijn prestatievermogen?
Mogelijk eet je minder dan voorheen, maar geniet  van iedere maaltijd! Doordat je drie keer per dag energierijke voedingsmiddelen eet, heb je een verzadigd gevoel. Hierdoor lijdt je juist géén honger! Tussen de maaltijden drink je de aangegeven hoeveelheden water. Hierdoor zul je merken dat je absoluut normaal kunt presteren. Mocht je bij de start wat eerder moe zijn dan normaal, is het verstandig om je lichaam even wat extra rust te gunnen. Ga dan eens wat eerder dan normaal naar bed. Voldoende rust/slaap zijn nodig om af te vallen.
Moet ik mij aan de hoeveelheden in het voedingsplan houden?
Met name in fase 2 dien je je heel nauwkeurig aan de aangegeven hoeveelheden te houden. Deze hoeveelheden hangen namelijk samen met het door jou aangegeven streefgewicht. Als je je streefgewicht hebt bereikt, kunnen we samen kijken wat er voor jou aangepast kan worden .
Moet ik alle voedingsmiddelen eten die in mijn voedingsplan staan?
Ja, je persoonlijk voedingsplan is  het resultaat van jouw persoonlijke bloedwaarden en jouw gezondheidstoestand. Daarmee is het uniek en werkt het alleen voor jou. De gekozen voedingsmiddelen ondersteunen je stofwisseling en leveren  díe bestanddelen, die je tot nu toe te kort bent gekomen. Probeer ook de  voedingsmiddelen die je tot nu toe niet gebruikte. Verras je zelf door te gaan experimenteren.

Belangrijk:

Praktijk informatie:

Openingstijden:

Maandag, Dinsdag, Donderdag: 10:00 t/m 16:00 Vrijdag: 9.30 t/m 11.30

06-83098545

info@orthoenzo.nl

De Reit 16

3451 KM Vleuten Utrecht

Omdat ik alleen in de praktijk werk, kan het gebeuren dat je verbonden wordt met de voicemail; als je je telefoonnummer inspreekt, bel ik zo snel mogelijk terug.

Ortho en zo, praktijk voor complementaire therapie

Omdat ik alleen in de praktijk werk, kan het gebeuren dat je verbonden wordt met de voicemail; als je je telefoonnummer inspreekt, bel ik zo snel mogelijk terug.

 

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 24 uur. Indien dit niet binnen 24 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Wil jij weer lekker in je vel zitten en vol energie door het leven gaan?

Laten we dan samen bekijken welk traject het beste bij jou past!