Veel gestelde vragen

Metabolic Balance

 

Is Metabolic Balance een dieet?

Je krijgt een op maat gemaakt voedingsplan. Een dieet is meestal voor iedereen hetzelfde. Dit is dus geen dieet, maar meer een bij jou passend voedingspatroon, waar je altijd weer naar terug kunt grijpen.

Je eet gevarieerde maaltijden met normale voedingsmiddelen en gaat je zelf niet uithongen.

Kan mijn gezin gewoon mee-eten?

Uiteraard. Je zult echter je eigen hoeveelheden  even moeten afwegen en soms wat andere keuzes (moeten) maken. Je blijft echter normale voeding gebruiken. Er is echt heel veel variatie

Waarom een pauze van 5 uur tussen de maaltijden?

Voor de vertering van de maaltijd heeft ons lichaam een bepaalde periode rust nodig. Een tussendoortje zou dit (stofwisselings)proces verstoren, waardoor hongergevoel kan ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is om deze pauze van 5 uur aan te houden. Een tussendoortje zou dit (stofwisselings)proces verstoren, waardoor hongergevoel kan ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is om deze pauze van 5 uur aan te houden

Heb ik in de strenge fase honger en heeft dit invloed op mijn prestatievermogen?

Mogelijk eet je minder dan voorheen, maar geniet  van iedere maaltijd! Doordat je drie keer per dag energierijke voedingsmiddelen eet, heb je een verzadigd gevoel. Hierdoor lijdt je juist géén honger! Tussen de maaltijden drink je de aangegeven hoeveelheden water. Hierdoor zul je merken dat je absoluut normaal kunt presteren. Mocht je bij de start wat eerder moe zijn dan normaal, is het verstandig om je lichaam even wat extra rust te gunnen. Ga dan eens wat eerder dan normaal naar bed. Voldoende rust/slaap zijn nodig om af te vallen.

Kan ik aan het Metabolic Balance programma deelnemen als ik mijn stofwisseling wil verbeteren, maar niet wil afvallen. Of eventueel wil aankomen?

Natuurlijk. Bij het opstellen van je plan wordt hier rekening mee gehouden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van de aangegeven hoeveelheden. Het komt je gezondheid, fitheid en vitaliteit in ieder geval ten goede. Bespreek je specifieke wensen tijdens de intake.

Moet ik mij aan de hoeveelheden in het voedingsplan houden?

Met name in fase 2 dien je je heel nauwkeurig aan de aangegeven hoeveelheden te houden. Deze hoeveelheden hangen namelijk samen met het door jou aangegeven streefgewicht. Als je je streefgewicht hebt bereikt, kunnen we samen kijken wat er voor jou aangepast kan worden.

Moet ik alle voedingsmiddelen eten die in mijn voedingsplan staan?

Ja, je persoonlijk voedingsplan is het resultaat van jouw persoonlijke bloedwaarden en jouw gezondheidstoestand. Daarmee is het uniek en werkt het alleen voor jou. De gekozen voedingsmiddelen ondersteunen je stofwisseling en leveren díe bestanddelen, die je tot nu toe te kort bent gekomen. Probeer ook de  voedingsmiddelen die je tot nu toe niet gebruikte. Verras je zelf door te gaan experimenteren.

Wil jij weten wat Metabolic Balance voor jou kan betekenen?

Laten we dat dan samen even bekijken!